Ravnatelj Županijske bolnice dr. Robert Grudić: Pojedincima smeta uvođenje reda! 05.12.2017

 

 

 

 

 

ČAKOVEC, 5.12. – Međimurci vjeruju našoj bolnici što dokazuje i anketa o zadovoljstvu pacijenata a pokazuje da 82 posto međimurskih pacijenata obavlja sve u ovoj bolnici, istaknuo je ravnatelj Županijske bolnice u Čakovcu, dr.Robert Grudić, na konferenciji za novinare. Naime, dio lokalnih medija već dulje vrijeme piše izuzetno negativno o radu ravnatelja Grudića, a kap koja je prelila čašu jest objava (u cjelosti) lokalnog tjednika, anonimne kaznene prijave protiv dr. Grudića, a koju je Općinsko državno odvjetništvo u cjelosti odbacilo! U potpisu prijave stoje „zdravstveni radnici Županijske bolnice Čakovec“. ODO pojasnilo je da uopće nema elemenata kaznene odgovornosti, a od anonimnih 820 djelatnika bolnice, nitko da konkretno imenom i prezimenom kaže o kakvim se to kaznenim elementima radi.

 

 

 

Obzirom da se u tekstu spominje i politička pripadnost dr. Grudića, te stručna odgovornost, predsjednik ŽO HDZ MŽ, Darko Horvat, istaknuo je na presici da Županijsko predsjedništvo HDZ-a  daje punu podršku prozvanom ravnatelju u njegovim nastojanjima da „uvede reda“ u Županijskoj bolnici u Čakovcu, a naročito po pitanju troškova te reorganizacije službi, a sve u cilju što većeg zadovoljstva pacijenata.

 

 

  • Prije godinu dana došao sam na mjesto ravnatelja ove ustanove i od tada ne prestaju „orkestrirani“ napadi dijela medija, kaže dr. Grudić. Počeo sam uvoditi red po pitanju troškova pojedinih službi koje su ranijih godina imale dva do tri puta veće troškove na uštrb bolnice i pacijenata. Jednako tako, došlo je do reorganizacije određenih službi i premještaja voditelja odjela, također u cilju smanjenja troškova, optimalizacije i pojednostavljenja dobivanja kvalitetnije zdravstvene skrbi. Očito, pojedincima smeta ovo uvođenje reda, zaključio je Grudić te nabrojio veće projekte kojima je aktualna Vlada i resorno ministarstvo dalo zeleno svijetlo a i novčanu injekciju, uz izdašnu potporu EU fondova od 50 milijuna kuna. To su dogradnja bolnice, nabava opreme za bolnicu, ishođenje raznih dozvola za pojedine djelatnosti i slično, zaključio je dr.Grudić.