Ministar Ćorić s Međimurcima o gospodarenju otpadom i aglomeraciji 05.02.2018

 

 

 

ČAKOVEC, 5.2. – Na poziv saborskog zastupnika HDZ-a Darka Horvata u službenom posjetu Međimurju u ponedjeljak 5.veljače, boravio je ministar zaštite okoliša i energetike u Vladi RH, Tomislav Ćorić. Naime, sukladno novoj strategiji gospodarenja otpadom koju je donijela Vlada Republike Hrvatske, a na temelju promjena zakonskog okvira od 1. ožujka 2018., na snagu stupa i Uredba o gospodarenju otpadom. Na sastanku s načelnicima i gradonačelnicima iz redova HDZ-a, te direktora PREKOM-a i MURSEKOM-a, izraženo je zadovoljstvo nastojanjem ministra Ćorića da napokon uredi sektor gospodarenja otpadom, te je iskazano zadovoljstvo u spremnosti provedbe spomenutih poduzeća u početku provođenja ove uredbe. Zbog dosadašnjih postignuća u zbrinjavanju otpada, ministar Ćorić je posebno pohvalio preloški PREKOM.
Također, ministar Ćorić će obići i pročistač otpadnih voda u Čakovcu, te simbolično obilježiti završetak radova na kompletnoj aglomeraciji Grada Čakovca, prvog u nizu projekata HDZ-ovih Vlada u segmentu očuvanja okoliša, primjereno pročišćavanju i zbrinjavanju otpadnih voda. Projekt aglomeracije Grada Čakovca financiran je iz strukturnih fondova, a nositelji provedbe projekta u proteklih nekoliko godina bili su Hrvatske vode i Međimurske vode.
Ministar Ćorić dao je punu podršku strateškom projektu geotermalne elektrane u Draškovcu, te najavio izradu strategije energetskog razvitka Republike Hrvatske kojom će se otvoriti mogućnost početka investicije, a koja u konačnici iznosi gotovo 200 milijuna eura.
Potom je ministar sa suradnicima u prostorima Županije održao kratku prezentaciju, te načelnicima i gradonačelnicima međimurskih općina i gradova predstavio ciljeve koji se u naredne tri godine žele postići. Na kraju radnog posjeta, saborski zastupnik Darko Horvat zahvalio se ministru i suradnicima na spomenutim projektima, kako na realizaciji aktualnih tako i želji za stvaranjem novih.