Zajednica žena “Katarina Zrinski” pomaže maturantima 09.07.2018

 

 

 

ČAKOVEC – Zajednica žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ Međimurske županije i ove je godine, osmi puta zaredom, pomogla maturantima čakovečkih srednjih škola čiji roditelji ne mogu platiti maturalnu večer, da na najljepši mogući način pamte ovaj važan životni događaj.

Naime, putem stranačke humanitarne akcije „Svi na maturalni ples“ do sada je zbrinuto više od 700 učenika, a donatori su tvrtke i fizičke osobe s područja Međimurja, koji potrebni novac uplaćuju izravno na račune škola. Do sada je na taj način skupljeno više od 72.000 kuna.

  • Ove godine 43 učenika je iskazalo interes da im se pomogne, dakako, oni su anonimni jer škole šalju samo broj učenika kako bi se maksimalno zaštitila njihova privatnost, naglasila je predsjednica ZŽ KZ MŽ, te saborska zastupnica, Sunčana Glavak, na čiju je inicijativu prije osam godina akcija i pokrenuta.

S.Glavak svim je maturantima, onima koji su završili školovanje, poželjela da pronađu posao u Hrvatskoj, dodavši kako je više Vladinih ministarstava uključeno u intenzivan rad za poboljšanje gospodarske i demografske situacije.

– Akcija „Svi na maturalni ples“ prepoznata je i na najvišim stranačkim instancama te je uvrštena u nacionalni program Zajednice žena kao jedinstvena – poručila je S.Glavak, te zahvalila ovogodišnjim donatorima – tvrtki Đurkin iz Čakovca, Sobočan interijerima iz Murskog Središća, Josipu Lepenu iz Podturna, Euroherc osiguranju podružnici Čakovec, te Gradu Prelogu.

U ime šest čakovečkih srednjih škola zahvalio se ravnatelj Tehničke škole Čakovec, Dražen Blažeka.

  • Oni koji ne rade u školi ne znaju kako se ta djeca osjećaju kad ne mogu dijeliti radost sa ostatkom razreda. Da i jedan od ovih 43 učenika nije mogao sudjelovati na maturalnoj večeri, bila bi velika šteta, poručio je D.Blažeka.

Ovo je samo jedna od akcija u Zajednici žena MŽ, gdje su, inače, u tijeku izbori na gradskim i općinskim razinama, te je za predsjednicu ZŽ KZ Grada Čakovca izabrana Marija Premuš.