UČLANI SE U HDZ

Ovdje se možete učlaniti u HDZ

HDZ,HSS,HRAST,HSP, HSP-AS, HDS, te pet udruga: Izađite na referendum i zaokružite “ZA”

 

 

 

 

 

 

ČAKOVEC , 22.11.2013.– Povodom nadolazećeg referenduma o ustavnoj definiciji braka, međimurskoj javnosti i medijima obratilo se šest političkih stranaka, odnosno županijskih  organizacija Hrvatske demokratske zajednice, HRAST – Pokret za uspješnu Hrvatsku, Hrvatske seljačke stranke, Hrvatske demokršćanske stranke, Hrvatske stranke prava, Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević,  te pet udruga – Matice Hrvatske – ogranak Čakovec, Udruge ratnih veterana „Hrvatski domobran Varaždin-Čakovec“, Udruga HOS-a, Udruga ratnih veterana 54.s.b. Čakovec i Družba braće Hrvatskog zmaja – zmajski stol Čakovec.

-          Pozivam sve koji razmišljaju demokršćanski  da se odazovu u nedjelju 1.prosinca na referendum i zaokruže ZA! – Poručio je predsjednik ŽO HDZ-a Međimurske županije, Darko Horvat. Ovo je prvi referendum u Hrvatskoj raspisan po volji narodi i veliki korak ka potvrđivanju demokracije.Od svih koji javno istupaju ovih dana te pozivaju građane da na referendumu glasuju protiv, posebno je opasno, smatra, Horvat, što to čini i predsjednik Republike Hrvatske, Josipović, upustivši se tako u kampanju, a ne bi smio biti politički obojen, zaključio je D.Horvat.

U ime HRAST-a Hrvoje Šlezak, istaknuo je da, iako stranke okupljene na ovoj presici imaju različita mišljenja i stavove na drugim područjima, oko braka kao institucije žene i muškarca, u potpunosti se slažu. Također je pozvao sve građane da se odazovu u što većem broju i glasuju ZA.

-          Svjedoci smo izrazito tendenciozne kampanje pojedinih medija koji besplatni prostor daju isključivo onima koji su „protiv“. U javnost se plasira teza da je ovaj referendum nepotrebno trošenje novca, a što je sa nabavom skupih automobila? Što je odvajanje lokalnih od europskih izbora? Tada je premijer Milanović  izjavio da demokracija košta, a sada kad 750.000 građana svojim potpisom traži referendum – demokracija postaje problem, ogorčen je bio H.Šlezak.

Stjepan Hranjec iz Matice Hrvatske poručio je da ovo nije pravno ni političko pitanje, već svjetonazorsko.

-          Zadnjih godina na djelu je rastakanje nacionalnog bića, a za tobožnje „naprednjake“ je brak vrlo konzervativna, nazadnjačka stvar. Govori se da je referendum „trošak“, da bi se njima namirila socijala, gradili vrtići….Sve su to floskule kada vidite kako aktualna vlast troši naš novac.

Marijan Ramušćak iz Družbe braće Hrvatskog zmaja pojasnio je kako predložena definicija braka ne ugrožava ničija prava. O tome su još govorili Josip Kolarić iz HSP-a, Goran Rohaček iz HSP-AS, te Ivan Lovaković iz Udruge ratnih veterana Hrvatski domobran.