UČLANI SE U HDZ

Ovdje se možete učlaniti u HDZ

S.Glavak: Rad čakovečke gradske vlasti preslika je one s državne razine

 

 

 

 

 

 

ČAKOVEC, 16.12.2013. – Proračun grada Čakovca „lista je želja“ koje će, ako je suditi po dosadašnjem radu aktualne gradske vlasti, doživjeti rebalansiranje i neispunjavanje,  kazala je na konferenciji za novinare u ime Kluba vijećnika HDZ-HSLS-HDS Grada Čakovca, Sunčana Glavak, saborska zastupnica, osvrčući se na 7-mjesečno razdoblje aktualne gradske vlasti. Politika pogrešnih procjena s državne razine odraz je rada vlasti i u gradu Čakovcu. Izgleda da će sve ostati samo na željama kada je u pitanju Proračun grada Čakovca. Jednako tako, odnosi se to i na povlačenje sredstava iz EU fondova za razdoblje 2014.-2016., pred nama su tri izgubljene godine, istaknula je Glavak.

-          Oporba smo koja želi djelovati proaktivno, pa bismo tako digli ruke „za“ , da grad ima želje ili volje smanjiti, primjerice, komunalnu naknadu potencijalnim investitorima, smanjiti vrijeme dobivanja građevinske dozvole, smanjiti porez na tvrtke, otplaćivati dio kamata kredita po uzoru na neke druge gradove…, nabrojila je Glavak.

Dražen Blažeka, konstatirao je da grad nema ideju, viziju, te kako je stvarno zaduženje grada Čakovca puno veće od onog što je iskazano u proračunskim stavkama. Podsjetio je kako je proračun bio nerealno planiran za ovu godinu, te doživio rebalans za 45 milijuna kuna upravo u onim okvirima kao što smo i upozoravali. Dodao je kako postoje dugovanja prema gradskim tvrtkama, te da neplaćeni računi stoje u ladicama, a upozorio je da bi gradonačelnik trebao napokon poduzeti i nešto konkretno po pitanju „Stanorada“.

Đuro Bel osvrnuo se na neizvjesnu gradnju kanalizacije „dravskog bazena“, gradnju Centra za odgoj i obrazovanje, te probleme oko odlagališta u Totovcu.

Klub vijećnika HDZ-HSLS-HDS pozvao je i ostale gradske vijećnike, te članove Nadzornih odbora, da se u ovo doba Adventa odreknu svojih naknada i uplate potrebitima, kao što su to učinili članovi kluba vijećnika HDZ-HSLS-HDS, uplativši svoje naknade u korist Caritasa u Čakovcu.