DARKO HORVAT kandidat za međimurskog župana: Međimurci zdignite glave gori! 03.05.2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ČAKOVEC –  Međimurci zdignite glave gori! – glasno je s govornice poručio okupljenima na predstavljanju za kandidata za župana potpredsjednik Hrvatske demokratske zajednice na Nacionalnoj razini, saborski zastupnik i predsjednik međimurskog HDZ-a, Darko Horvat.

Uz njega, građanima su se predstavili i kandidati za zamjenike župana, dr. Goran Kozjak i Ivan Božić.

– Moj program temelji se na pet točaka: 1) industrija, poduzetništvo i obrt, 2) poljoprivreda, 3) zdravstvo, 4) promet, te 5) znanost, obrazovanje i kultura. Smatram da se o ovim područjima, unatoč stalnim uvjeravanjima aktualnog župana u suprotno, nedovoljno brine. Mnogi nas gledaju kroz prizmu razvijenog poduzetništva, no, situacija na terenu je bitno drugačija, a da ne spominjemo najniže plaće u Hrvatskoj, istaknuo je D.Horvat.

Kada je u pitanju poljoprivreda, također je vrijeme da se dogode promjene, napominje Horvat. Potiče se, kaže, masovna proizvodnja jedne do dvije vrste žitarica, a zanemaruju se kulture za kojima vapi tržište, kako domaće, tako i europsko.

– Što reći o zdravstvu? Nije dovoljno položiti kamen temeljac i izgraditi samo stupove bolnice, upozorava Horvat, aludirajući na nedovršen novi bolnički paviljon, a  da nije u zadnji čas aktualnoj županijskoj vlasti priskočila u pomoć HDZ-ova Vlada oko povlačenja novca iz EU fondova, i dalje bi sve ostalo samo na golim stupovima.

Planiramo izgraditi četiri zaobilaznice i dva mosta, koji bi nas kvalitetnije povezali sa susjednima Mađarskom i Slovenijom, nabrajao je Horvat mnoge projekte iz programa. U svom obraćanju kratko su se predstavili kandidati za zamjenike dr. Goran Kozjak, kirurg iz Županijske bolnice koji je detaljnije govorio o problemima u zdravstvu, te Ivan Božić iz Murskog Središća, direktor veoma poznate tvrtke „Humana nova“.

Tom prilikom predstavljena je i HDZ-ova županijska lista za Skupštinu Međimurske županije.