Jandroković i Dalić u Međimurju 18.09.2017

 

 

 

ČAKOVEC,PRELOG,MURSKO SREDIŠĆE,ŠENKOVEC 7.9.- Predsjednik Hrvatskog Sabora i glavni tajnik Hrvatske demokratske zajednice, Gordan Jandroković, te potpredsjednica Vlade RH i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta, Martina Dalić boravili su u Međimurju, te sudjelovali na nekoliko važnih događaja. U Prelog su došli zbog potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za izgradnju tamošnjeg  Poduzetničkog centra, u iznosu 15 milijuna kuna.

 

 

 

Pozdravljajući nazočne gospodarstvenike, Jandroković je naglasio kako je Međimurje jedno posebno područje, a naročito Prelog. Išao je tako daleko da je izjavio kako bi se cijela naša zemlja trebala „prelogizirati“, odnosno prelošku poduzetničku klimu proširiti na ostatak Hrvatske. O detaljima projekta govorio je preloški gradonačelnik Ljubomir Kolarek (HDZ).

I on i ministrica Dalić čvrsto su obećali kako će poraditi, ako ništa drugo, onda barem na izjednačavanju međimurskih primanja s hrvatskim prosjekom. Jedna od glavnih mjera u tom smjeru, istakli su, je razvoj gospodarstva i povećanje konkurentnosti.

U najsjevernijem hrvatskom gradu  – Murskom Središću, predsjednika Sabora tamošnji je gradonačelnik Dražen Srpak (HDZ)  upoznao sa budućim projektima, a naglasak je bio na gospodarskoj zoni Brezje, te izgradnja novog dječjeg vrtića. Također je naglasio kako je gospodarska živost vidljiva diljem grada, a uz to završava se i privatni dječji vrtić, Dom za starije i nemoćne, te Centar za kulturu.

Predsjednik Sabora RH sudjelovao je i na obilježavanju 451.obljetnice junačke pogibije Nikole IV Zrinskog – Sigetske bitke, u organizaciji Zrinske garde Čakovec.

 

U obraćanju na svečanosti koja je održana kod Mauzoleja obitelji Zrinski u Šenkovcu kraj Čakovca, Jandroković je istaknuo kako Sigetska bitka, kao i bogata hrvatska vojna i obrambena povijest pokazuju koliko je snažan naš nacionalni identitet, pokazuju vjekovnu želju hrvatskog naroda za slobodom, za nezavisnošću, suverenom i neovisnom domovinom. “Žrtva Nikole Šubića Zrinskog jedna je od najznakovitijih koju imamo u hrvatskoj povijesti. On i njegovi vojnici žrtvovali su se za svoje ideale, za slobodu, za svoje obitelji i za svoj narod. Istu takvu žrtvu hrvatski narod i branitelji pokazali su u Domovinskom ratu.”- rekao je Jandroković.

Među ostalima, nazočnima se obratio i izaslanik predsjednika Vlade RH, saborski zastupnik i predsjednik međimurskog HDZ-a Darko Horvat, koji je bio domaćin našem glavnom tajniku stranke, na nekoliko događaja.

 

Fotogaleriju posjete predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića, te ministrice Martine Dalić Međimurju, pogledajte klikom na www.hdz.hr

Foto: Portali e-medjimurje i mnovine, te HDZ