U Prelogu kojeg vodi naš gradonačelnik Ljubomir Kolarek dodijeljene “Zlatne kune” 27.11.2017

 

 

 

 

 

 

 

 

PRELOG, 24.11.-„Izuzetno sam zadovoljan razvojem gospodarstva te njegovom ulogom u razvoju i rastu, te jačanju Preloga, istaknuo je tamošnji gradonačelnik Ljubomir Kolarek, na tradicionalnom Gospodarskom forumu  Grada Preloga.

Naime, kao grad u Hrvatskoj s najbrže rastućim gospodarstvom, ponovo se, na već tradicionalnom okupljanju gospodarstvenika Prelog iskazao kao odličan promotor i organizator gospodarskih tema. Ovogodišnji Gospodarski forum sastojao se od dva dijela: izložbenog i edukativnog, sudjelovalo je sedamdesetak izlagača iz Preloga, Međimurske županije, susjedne Varaždinske županije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Mađarske, dok je u edukativnom dijelu održan niz radionica i predavanja.

 

Nazočnima su se, među ostalima, obratili još i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović te Mladen Križaić, predsjednik HGK Županijske komore Čakovec. Gospodarstvenicima s područja Preloga nekoliko su riječi uputili i saborski zastupnik, ujedno i član saborskog Odbora za gopodarstvo Darko Horvat te pomoćnica ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac, a završnoj su svečanosti nazočili i veleposlanik Republike Koreje u Republici Hrvatskoj Park Won-sup, Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG BICRO, te brojni predstavnici javnih institucija i poduzeća s područja Preloga i Međimurske županije. Dodjeljene su Zlatne plakete, popularne „Zlatne kune“ za malo, srednje i veliko trgovačko društvo Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Čakovec. Naime, Gospodarsko vijeće Županijske komore Čakovec na sjednici održanoj 7. studenoga donijelo je odluku o ovogodišnjim dobitnicima priznanja Zlatna plaketa, za poslovnu 2016. godinu. Tako je nagradu, Zlatnu plaketu za malo trgovačko društvo, primila tvrtka b.t.c. d.o.. Nedelišće, za srednje trgovačko društvo Sobočan interijeri d.o.o. iz Murskog Središća, a za veliko trgovačko društvo tvrtka LPT d.o.o. iz Preloga. Nagrade su predali predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović, predsjednik Županijske komore Čakovec Mladen Križaić te pomoćnica ministrice Ana Mandac.

 

Projektni tim grada Preloga predstavio je projekt Poduzetničkog centra Prelog, HAMAG BICRO je održao radionicu za poduzetničke potporne institucije pod nazivom „Financijski instrumenti“, Jako Horvat iz agencija REDEA predstavio je B-LIGHT projekt – Beneficiary Light Grant Shema – shema dodjele bespovratnih sredstava za suradnju malih i srednjih poduzeća. O zapošljavanju osoba s invaliditetom govorila je  Miljenka Radović, predsjednica Društva osoba s invaliditetom Međimurske županije. Predstavljena je Zadruga za etično financiranje i ebanka, a predstavio ju je Gordan Jeras, upravitelj ZEF – a. Na kraju je predavanje pod nazivom „Nova pravila zaštite osobnih podataka – kako se pripremiti?“ održala Snježana Grgić, načelnica Odjela za IT, projekte i analize Agencije za zaštitu osobnih podataka.