Premijer Plenković u Prelogu: 110 milijuna kuna za Međimurje, novci za svibanj tek slijede 05.06.2020

 Prenosimo iz: Međimurskih novina

Za očuvanje radnih mjesta zbog korone dali smo 110 milijuna kuna za Međimurje, novci za svibanj tek slijede

 

Predsjednik Vlade Andrej Plenković je sa suradnicima danas u četvrtak posjetio Grad Prelog, gdje je održana sjednica Županijskog dobora HDZ-a na temu predstojećih izbora. U izjavi za javnost, premijer je rekao:

– Drago mi je da smo danas u Prelogu, ovdje sa našom županijskom organizacijom i vodstvom HDZ-a Međimurja. Pozdravljam koordinatora u ovoj izbornoj jedinici gospodina Žarka Tušeka iz Krapinsko zagorske županije, ministra Darka Horvata, gradonačelnika Murskog Središća i saborskog zastupnika Draažena Srpaka, europsku zastupnicu Sunčanu Glavak i domaćina, gradonačelnika Preloga Ljubomira Kolareka.

 

Cilj ovog zatvorenog sastanka u Prelogu za javnost je konzultacija sa županijskom organizacijom HDZ-a radi predstojećih parlamentarnih izbora, da dogovorimo kako se još jednom maksimalno angažirati na najbolji način i kako bi stekli povjerenje hrvatrskih birača i krenuli u drugo poluvrijeme s ciljem gospodarskog oporavka, obziroma na sva dostignuća u dosadašnjem mandatu, te iskustvo koje imamo sa kvalitetnim nošenjem s nizom kriza s kojima smo se morali suočiti u našem mandatu i ovom zadnjom velikom izrokovanom KOVIDOM 19.

 

Drago mi je da je Međimurska županija dobila više od 110 milijuna kuna samo za zaposlenike za ožujak i travanj, slijede sredstva za svibanj. To znači da smo pravilno reagirali i na vrijeme prepoznali situaciju te olakšali poslodavcima kako Hrvatske tako i Međimruja te na taj način očuvali radna mjesta.

 

U Međimurskoj županiji dali smo puno više naših sredstava fiskalnom decentralizacijom za općine i gradove, ugovoreno je i više od 1,2 milijarde europskih sredstava, a na sjednici Vlade u Čakovcu koja je održana nedavno planirali smo više od 3 milijarde samo za projekte iz ove županije. Nastavljamo držati u fokusu sjever Hrvatske i Međimursku županiju i siguran sam da ćemo to nastaviti i u budućnosti – rekao je premijer Andrej Plenković.

 

Koordinator u trećoj izbornoj jedinici ŽarkoTušek bio je kratak: – Mi znamo koji su naši ciljevi i koji su naši rezultati i znamo da ćemo ovdje na sjeveru Hrvatske složiti listu ponajboljih ljudi za predstojeće izbore.