Premijer Plenković u Prelogu otvorio Sportske igre mladih, a u Murskom središću ispostavu Hitne 12.05.2017

 

 

 

 

 

 

 

PRELOG, MURSKO SREDIŠĆE, 12.5.2017 –  Predsjednik Hrvatske Vlade i HDZ-a Andrej Plenković, na prigodnoj svečanosti pred više od 2500 stanovnika Preloga i okolice otvorio je Sportske igre mladih.

‘Sportske igre mladih i grad Prelog, ( u smislu stjecanja statusa grada,) gotovo da su vršnjaci, istaknuo je premijer Plenković. Iza ove vrijedne inicijative i sportske manifestacije namijenjene svim mladima, stoji više od 20 godina tradicije. Igre nude mogućnost da svoje vrijeme djeca iskoriste za druženje, razvijanje fizičkih aktivnosti i kroz sport stječu temeljne životne vrijednosti i načela. Želim svoj djeci poručiti da budu kompetitivni, „ fair“, da znaju što je timski duh i korektnost, te život s prirodom, poručio je mladima predsjednik Vlade RH, Andrej Plenković.

‘Baklju kojom se plamen Sportskih igara pronosi po cijeloj Hrvatskoj nosili su Branko Zorko, hrvatski olimpijac u atletici, Stjepan Hunjak, biciklist, te Martin Slaviček, natjecatelj u powerliftingu, u pratnji djece iz rukometnog kluba Prelog i nogometnog kluba Mladost Komet Prelog. Nakon paljenja plamena, preloški gradonačelnik Ljubomir Kolarek predao je baklju izaslanici gradonačelnice grada Mali Lošinj Martini Lipovac, obzirom da će taj grad slijedeći ugostiti Sportske igre mladih. Na svečanosti su nastupile mažoretkinje grada Preloga, a svim uzvanicima obratila se i mala tenisačica Tamara Balent, prepričavši svoj doživljaj Igara. Mnogobrojnim okupljenima građanima Preloga i cijele Međimurske županije obratili se se i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Darko Horvat i izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Ljubomir Kolarek. Gradonačelnik grada Preloga je istaknuo: ‘Prelog je grad djece, jako smo sretni i zahvalni što je naš grad domaćin. Najvažniji su nam osmjeh i sreća djece, zaključio je Kolarek.

‘Državna tajnica Središnjeg ureda za sport, Janica Kostelić također se odazvala sudjelovanju na ceremoniji: ‘Sportske igre su jako pozitivan projekt u koji je uključeno mnogo djece, a potrebno ih je uključiti još više kako bi bili aktivni i izgradili svoj karakter. Prijateljstva koja se steknu u sportu imamo cijeli život, kazala je Kostelić.’ Sve nazočne pozdravio je i predsjednik Organizacijskog odbora Sportskih igara mladih Zdravko Marić, a na otvorenju su bili i ministar turizma Gari Cappelli, predsjednica Sportskih igara mladih Srbije Ivana Jovanović, izvršni direktor Sportskih igara mladih Bosne i Hercegovine Mirza Bašinac, predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Preloga Dejan Naranđa, izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba Biserka Bucković, iz Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport te mnogobrojni drugi uzvanici.

 

MURSKO SREDIŠĆE – 12,5. – Predsjednik Vlade RH i HDZ-a, Andrej Plenković u petak je u Međimurju, točnije – Murskom Središću u povodu Dana grada, uveličao još jedan događaj važan stanovništvu ovoga kraja –   na korištenje je predao ispostavu Hitne medicine. Objekat su uredili i opremili Grad Mursko Središće, Međimurska županija i Hrvatski zavod za Hitnu medicinu. Uloženo je oko 350.000  kuna, a stručnom je osoblju na raspolaganju vrhunska oprema i vozila. Uz premijera, na otvorenju su bili središćanski gradonačelnik Dražen Srpak,  ravnatelj Hitne medicine Međimurske županije, Tomislav Novinščak,  ravnateljica Hrvatskog zavoda za Hitnu medicinu Maja Grba Bujević, potpredsjednik HDZ-a (na nacionalnoj razini) predsjednik međimurskog HDZ-a i saborski zastupnik Darko Horvat, direktor HAMAGA Vjeran Vrbanec te načelnici susjednih općina.