Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u Međimurju 24.06.2020

24.6.2020. Predsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković stigao je jutros u Čakovec.

Po dolasku obišao je gradilište čakovečke sjeverne obilaznice, gdje se privode kraju radovi na prvoj fazi u dužini od 1, 64 kilometra. Ta će dionica vrijedna 35 milijuna kuna uskoro biti puštena u promet, nakon sutrašnjeg tehničkog pregleda te ishođenja uporabne dozvole.  Ukupna vrijednost projekta u dužini od 6 km iznosit će 133 milijuna kuna.

Plenković je potom posjetio i Stari grad Zrinskih gdje su u punom jeku radovi na obnovi zdanja.

U obraćanju novinarima tom je prigodom podsjetio na sjednicu Vlade koja je u Čakovcu održana prije godinu dana kada je za međimurske projekte odobreno oko 3,4 milijarde kuna.

– Taj iznos potvrđuje da se ova Vlada snažno zalaže za ravnomjerni regionalni razvoj Hrvatske, pa tako i sjevera zemlje, rekao je Plenković.

Uz prvog na listi u III. izbornoj jedinici Žarka Tušeka, u njegovoj pratnji bila su i sva četiri međimurska kandidata, ministar Darko Horvat, gradonačelnici Ljubomir Kolarek i Dražen Srpak te predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec.

 

“Nastavljamo naše aktivnosti, velikih skupova nema. Obilazimo Hrvatsku i kampanja je bitno drugačija nego prije”, kazao je Plenković.

“Stožer će donijeti odluku i mislim da će postrožiti mjere”, kazao je premijer na pitanje o pooštravanju mjera na granicama. Neće biti odgode izbora, ponovio je premijer. “Ja ću podsjetiti. Naša je Vlada pobijedila COVID u prvom malu. U odnosu na druge mi smo izuzetno dobri. Ako Francuska održava izbore 28. lipnja a ima po danu 500 novih slučajeva, to je bitno i važno da građani to znaju”, rekao je.

Na pitanje je li pisanje svjetskih medija o tome da hrvatski premijer odbija otići u samoizolaciju štetno za Hrvatsku, rekao je da nije jer je ta informacija neistinita. Nije li, upitali su ga novinari, kontraditorno to što se sad govori da je samo kontakt od 15 minuta blizak kontakt. – Stalno je tako, nije ništa mijenjano – rekao je.

Svoj posjet Plenković završava polaganje kamena temeljca za izgradnju dvorane i dogradnju Srednje škole Čakovec.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković za svog boravka u Čakovcu položio je i kamen temeljac nove školske zgrade Srednje škole Čakovec

Radi se o objektu veličine 4.000 četvornih metara u kojem će se opremiti 20-tak učionica što će omogućiti odvijanje jednosmjenske nastave.

U drugoj fazi radova sagradit će se i sportska dvorana površine dodatnih 4.000 četvornih metara.

Ukupna vrijednost radova u obje faze iznosit će oko 55 milijuna kuna.

Obraćajući se uzvanicima na svečanosti Plenković je naglasio potrebu jačeg ulaganja u obrazovni sustav. Istakao je da su u mandatu njegove Vlade ulaganja u obrazovanje premašila 18 milijardi kuna godišnje, što nikada nije bio slučaj.

– Svjesni smo da naša budućnost ovisi o ulaganjima u obrazovanje, u naše mlade. Moramo ih školovati i pripremiti za sve izazove tržišta rada u Hrvatskoj, Europi pa i globalno, poručio je Plenković.

IZVOR: portal e-medjimurje.hr